Coordinadora a Suïssa de la Consulta sobre la Independència de Catalunya

divendres, 4 de desembre de 2009

Informacions actualitzades

Suïssa Decideix informa que la Consulta sobre la Independència de Catalunya que s’organitza a la Confederació Helvètica, es programa en base als protocols definits des de Catalunya per la Coordinadora la Consulta sobre la Independència.


Suïssa Decideix comunica els següents punts:

.

0. Consulta sobre la Independència de Catalunya: 25 abril 2010

El 25.05.2010 es celebrarà una Consulta sobre la Independència de Catalunya entre els catalans residents a la Confederació Helvètica. Abans d'aquesta data s'informarà del lloc exacte on es dura a terme les votacions de la mateixa.

1. Vot Anticipat.

La campanya de recollida de vot anticipat es farà en etapes i començarà el proper diumenge 06.12.2009 després de la presentació de Suïssa Decideix a la jornada nadalenca organitzada per Casa Nostra de Zuric al “Centre social” d’Affoltern (Bodenacker, 25 8046 Zuric; busos 37 i 62, parada Zürich Unter-Affoltern).

A Zuric, en principi els votants podran efectuar el seu vot entre 16h00 i 18h00, després d’haver acreditat el seu dret a vot amb la documentació pertinent (veure l'enllaç). El vot anticipat es farà sota control per part del Fedatari nomenat per la Junta Electoral Federal, i l’urna contenidora dels vots quedarà custodiada pel mateix Fedatari.

De manera imminent, Suïssa Decideix anunciarà els propers llocs i dates a on s'estendrà la campanya de recollida del vot anticipat. Es preveu d'anar, entre altres, a Baden-Wettingen, Basilea, Berna, Ginebra i Lausanne. Suïssa Decideix us convida a participar-hi, i resta oberta per a ampliar la campanya de vot anticipat a més indrets de la geografia helvètica (contacteu Suïssa Decideix a suissadecideix@gmail.com).

2. Vot per correu.

La campanya del vot per correu començarà properament. La Junta Electoral Federal està en procés d’obtenir un apartat de correus on pugueu adreçar els vostres vots. Quan s’obtingui, la Junta Electoral Federal informarà del procediment a seguir per als que estigueu interessats a efectual el dret a vot.

En tot cas, el mateix diumenge 06.12.2009 ja es repartiran els sobres i butlletes necessaris per efectuar el vot per correu.

3. Fedataris.

S'espera que la Junta Electoral Federal nomenarà un, o més d’un, Fedatari o Fedatària.

Les seues funcions seran:

(i) custodiar les urnes dipositaries dels vots fins la seua entrega a la Junta Electoral Federal després de la jornada de votació del 25.05.2010

(ii) assegurar-ne la seva integritat

(iii) garantir que els vots introduïts a les urnes corresponguin a votants acreditats (veure els criteris que atorguen dret a vot).

Requisits per a ser Fedatari: Persona resident a Suïssa, major de 18 anys, que es comprometi al càrrec

Cessament de funcions: imperativament, com a molt tard al mateix temps que es dissolgui la Junta Electoral Federal (veure document); voluntàriament per petició pròpia, en aquest cas el/la Fedatari(-a) es compromet a entregar l’urna i els vots rebuts a la Junta Electoral Federal a fi de que en la mesura del possible, aquesta pugui atribuir-la a un altre Fedatari(-a).

4. Observadors Internacionals

Per a garantir la transparència del procés la Junta Electoral Federal vol convidar a tot observador internacional a seguir l’organització de la nostra consulta i a denunciar en tot moment i davant la Junta Electoral Federal qualsevol irregularitat observada al llarg del procés de la Consulta.

5. Mesures de control (veure document).

Per assegurar la transparència de procés de votació, la Junta Electoral Federal ha informat que es determinaran mesures de control seguint els articles 8 i 9 del Reglament Electoral de la Consulta sobre la Independència de Catalunya.

.

Per últim, Suïssa Decideix us agraeix l'interès que heu mostrat per la nostra iniciativa. Esperem les vostres contribucions futures !

.

Albert, en nom de Suïssa Decideix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada