
Coordinadora a Suïssa de la Consulta sobre la Independència de Catalunya
dissabte, 28 de novembre del 2009
divendres, 27 de novembre del 2009
Comença la Consulta: vot anticipat el 6.12.2009 ZURIC
Informem que la Junta Electoral Federal en la seva primera reunió i seguint les línies traçades des de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència de Catalunya, va formalment definir els criteris pels que es té dret a participar a la consulta a dur a terme en terres suïsses. Així mateix va fixar l'inici de la campanya per la recollida del vot anticipat pel proper 6 de desembre de 2009.
D'aquesta manera el proper diumenge, i després de la presentació de Suïssa Decideix als locals de Casa Nostra de Zuric, començarà oficialment a Suïssa la Consulta sobre la Independència de Catalunya.
Per a votar es necessitarà acreditar-se amb documentació on hi figuri l'origen dels votants. Si us plau, VENIU DOCUMENTATS !
Comissió Suïssa Decideix.
Zürich, 26.11.2009
ATENCIÓ:
Per garantir l’absoluta seriositat i legitimitat de la consulta, hem establert tres condicions necessàries per què una persona pugui votar:
1. Ser major de 16 anys.
2. Residir a la Confederació Helvètica. Aquesta condició es pot acreditar fàcilment mostrant el dia 6 de desembre algun document oficial (per exemple: un carnet de conduir suís, el permís de residència...)
3. Tenir una vinculació amb Catalunya. Aquesta condició es pot demostrar portant un document que acrediti almenys un del següents punts:
- Que la persona hagi nascut a Catalunya (compte! el document d'identitat suís no especifica el lloc de naixement, mentre que l’espanyol sí ho fa)
- Que la persona hagi viscut en algun moment de la seva vida, per un temps indeterminat a Catalunya
- Que la persona tingui ascendència catalana fins a la segona generació (mínim un(a) mare/pare/àvia/avi nascu(t)da a Catalunya)
- Que la persona estigui casada amb una persona que reuneixi les condicions anteriors
dijous, 26 de novembre del 2009
Junta Electoral Federal constituida.
Informem que en data dijous 26 Novembre de 2009, i observant els procediments establerts per la Coordinadora Per la Consulta sobre la Independència es va constituir a Zürich la Junta Electoral Federal per a la Consulta sobre la Independencia de Catalunya que es durà a terme el proper 25 d'Abril de 2010 a nivell de tot Suïssa.
Suïssa Decideix
dimecres, 25 de novembre del 2009
Les Consultes arriben al Parlament de la UE

Segons diversos mitjans de comunicació, una eurodiputada gal.lesa (Jill Evans del grup dels verds Plaid Cymru) ha posat l'organització de les consultes sobiranistes a Catalunya com a exemple del canvi a Europa i ha demanat al nou president del Parlament europeu, el belga Herman Van Rompuy, quina serà la resposta de la Unió Europea a aquest procés.
Enllaços a la notícia:
Directe.cat
Avui.cat
Vilaweb.cat (inclou vídeo de la pregunta)
Holanda també Decideix
dilluns, 23 de novembre del 2009
El gran referèndum
L'Avui ens explica l'inici, amb el vot anticipat, del referèndum sobre la Independència dut a terme a Sant Cugat del Vallès: el gran referèndum !
dissabte, 21 de novembre del 2009
Afers Exteriors... (i II)

Encara amb el bon gust de boca després del primer capítol d'Afers Exteriors dedicat a Suïssa, dijous passat varem retrobar-nos amb el divertit exercici de veure'ns a través de les imatges que de nosaltres passa el programa de Miquel Calçada.
Després d'haver-lo conegut en una excursió rural a Gruyère al 2002, l'Hugo Ruiz ens explicà amb tot de detalls les interioritats del LHCb, varem entrar a ca les Nacions Unides (avui com a visitants, demà com a membres de ple dret!) i varem passejar-nos de nou per Turgi i per Berna.
Esperem retrobar l'amic Calçada en un especial del seu programa Consultes Exteriors.
Albert, en nom de SD.
divendres, 20 de novembre del 2009
Consulta virtual en marxa!
Més de 30.000 ciutadans ja han votat en les primeres 24 hores de la consulta virtual sobre la independència (Font: Avui.cat)
dimecres, 18 de novembre del 2009
Granollers obrint pas

Granollers és el primer municipi que farà la consulta sense l'aprovació de l'Ajuntament i, per tant, obre la porta a tots els altres municipis de Catalunya on la majoria de regidors no volen fer la consulta. De fet el primer article acaba dient que si les consultes no són més que una iniciativa privada, es pot pensar a fer una consulta a nivell nacional...
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/11/granollers_fara_el_referendum_tot_i_el_rebuig_del_ple_municipal_78392.php
dilluns, 16 de novembre del 2009
Activitats de Suissa Decideix !
Els següents casals han convidat Suissa Decideix en les dates detallades:
- Casa Nostra de Zürich: 6 Des 2009 (16h00, hora a confirmar)
- Centre Català de Lausanne: (29 Gen 2010, a confirmar)
- Casal Catala de Baden-Wettingen (data a determinar)
A més s'està negociant també amb els casals de Basel i de Berna, i amb altres entitats de Suïssa l'organitzacio de xerrades/col.loquis sobre el mateix tema.
La nau comença a enlairar-se !
Albert P., en nom de Suissa decideix

dijous, 12 de novembre del 2009
Catalunya Exterior

Si voleu seguir els mateixos passos us explicarem com treballem com estem organitzats i quin es el nostre petit full de ruta organizational.
Envieu-nos informació comprobable de qui sou (i d'on sortiu!) i tindreu el nostre suport !
SuissaDecideix !
Suïssa a l'Afers Exteriors de Miquel Calçada

Avui 12.11.2009 i dijous vinent Suïssa protagonitzarà l'Afers Exteriors.
Els qui el vulgueu veure en directe:
http://www.tv3.cat/directes
I pels que arribeu massa tard:
http://www.tv3.cat/programa/119565482/
Albert P.
dimecres, 11 de novembre del 2009
En som conscients ! ?
http://cardedeudecideix.cat/wp-content/uploads/rac-1-BasteDivendres_30-10-09_El_davantal__.mp3
Albert
diumenge, 8 de novembre del 2009
Recull de premsa
L'advocacia de l'Estat recorrerà una a una les consultes sobiranistes.
dimecres, 4 de novembre del 2009
diumenge, 1 de novembre del 2009
Decidir
El referèndum no deixa de ser la democràcia portada al seu màxim nivell, la democràcia directa, més enllà d’un sistema de representació ciutadana segrestada per un sistema tancat de partits i cada vegada més en qüestió. Quina por fa la democràcia directa? L’aversió que molts poden sentir pel referèndum rau en el desafiament als aparells dels partits sobre un mapa electoral que no deixa de ser un mapa de repartiment de poder i al fet de posar el ciutadà lliure en el punt central d’aquest exercici de poder. Com més propera al ciutadà és la democràcia més lliure esdevé aquest i més representat s’acaba sentint perquè al cap i a la fi es representa a sí mateix, el control partidari desapareix i amb ell la corretja de transmissió dels interessos del govern de torn o en el cas que ens ocupa de l’Estat de torn.
Un referèndum d’autodeterminació no és res més que una consulta en la que el ciutadà decideix quin vol que sigui el destí i el futur de la seva nació. I a qui espanta això, a qui espanta aquest exercici de democràcia? Potser als qui voldrien que res canviés, que tot seguís igual per seguir gaudint de privilegis i prebendes extraordinàries; als que no volen que se’ls desmunti un sistema de domini i per tant de benefici d’uns pobles sobre uns altres, o a aquells que per qüestions emocionals no suportarien veure un mapa amputat. Sigui quina sigui la raó cap d’elles és més poderosa que la de la pròpia determinació de l’individu en l’elecció del seu futur.
Un referèndum no és res més que un exercici de democràcia, un crit de llibertat per definir un nou marc de relacions o simplement per romandre en el mateix, i tot això ho decidirem nosaltres perquè avui, a l’Europa del segle XXI, només ho podem decidir nosaltres.