Coordinadora a Suïssa de la Consulta sobre la Independència de Catalunya

dissabte, 24 d’octubre del 2009

Suissa Decideix ja surt al Google !

L'espai Suissa Decideix ja apareix al google, sota l'entrada suissadecideix. 

Recordem que la visibilitat de Suissa Decideix es clau per a que la iniciativa tingui èxit. Cal esperar que amb el progrés de les activitats per al referendum, l'espai surti directament darrera "Suissa Decideix".

Tinguem paciència !  : - ) 

Per a donar visibilitat a Suissa Decideix es necessita escampar el link de suissadecideix.blogspot.com  a la malla, de manera que els cercadors web la reconeguin i li atribueixin un ranking primari. Ja sabeu què toca doncs!  

(Albert, en nom de la comissió Suissa Decideix) 

divendres, 23 d’octubre del 2009

Recull de premsa setmanal

Ens fan arribar un parell d'articles publicats aquesta setmana que giren al voltant de l'organització de les consultes arreu.

Girona será la primera capital catalana en celebrar la consulta independentista (La Vanguardia)

divendres, 16 d’octubre del 2009

Recull de premsa

Una companya ens envia uns articles interessants sobre el tema que ens ocupa:

Us envio un article publicat al Financial Times sobre el referèndum d'Arenys.
http://www.ft.com/cms/s/0/638a567e-b28c-11de-b7d2-00144feab49a.html

Pels qui no parlen anglès, en aquest enllaç hi podeu trobar un breu resum de l'article.
http://www.cronica.cat/noticia/El-Financial-Times-La-independencia-de-Catalunya-es-una-possibilitat-real

També a Bloomberg parlen de les consultes:
http://www.cronica.cat/noticia/El-prestigios-diari-financer-Bloomberg-es-fa-resso-del-pla-dalcaldes-catalans-per-proclamar-la-independencia

I per acabar, un article molt curtet on es parla de vosaltres!
http://www.cronica.cat/noticia/-Comunitats-catalanes-a-Europa-sinteressen-per-organitzar-consultes-sobre-la-independencia

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Les consultes per la independència s'estenen per Europa

Llegim a la premsa digital que les comunitats catalanes a l'exterior ja s'estan mobilitzant per tal d'organitzar simultàniament les consultes per la independència arreu del món.

Les Comunitats Catalanes a l'Exterior (CCE) no volen desvincular-se dels centenars de consultes per la independència que tindran lloc els propers mesos a Catalunya, i ja han començat a organitzar-se per tal de celebrar referèndums entre els catalans emigrats. Aprofitant la 'reunió de xarxa' de la CCE, 48 representants de casals a Europa es plantegen impulsar consultes entre els catalans de les seves ciutats. De moment treballen amb el 25 d'abril (Dia Internacional de la Catalunya Exterior) per celebrar les consultes, que es podrien estendre als Casals d'Amèrica del Sud. Les consultes a l'exterior tindrien una doble funció: permetre el vot als catalans emigrats i fer pedagogia entre els mitjans autòctons per quan arribi la independència.

Els representants de les Comunitats Catalanes a l'Exterior europees van aprofitar el sopar posterior a la 'reunió en xarxa' d'aquest dissabte a Viena per acordar, des de 'fora' els casals, impulsar dels referèndums i començar a posar fil a l'agulla.

Els assistents a la reunió, actuant a títol individual i desvinculats de les Comunitats -per evitar que es vinculi la Generalitat de la qual depenen amb les consultes que organitzaran- van acordar pactar les properes setmanes un protocol per tirar endavant consultes a Alemanya, Andorra, Anglaterra, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Escòcia, Espanya, França, Islàndia, Luxemburg, País Basc, Països Baixos, Portugal i Suïssa. A més, convidaran les comunitats catalanes a l'Amèrica del Sud, ja que als països d'acollida la població està molt més conscienciada sobre l'autodeterminació: de fet alguns Estats llatinoamericans ja van independitzar-se d'Espanya el segle XIX.

Les consultes no es farien als Casals, novament per evitar que es vinculin entitats que depenen de la Generalitat amb l'organització de consultes independentistes, sinó que es farien en associacions amigues de les ciutats en qüestió, i permetrien als catalans emigrats exercir el dret de decidir. A la vegada, s'adaptaria el protocol a la llei electoral de cada país, per tal d'escenificar que el referèndum és l'exercici d'un dret democràtic i legal de tots els ciutadans.

L'altre pilar clau d'aquesta iniciativa és la pedagogia per tal de preparar la opinió pública europea davant una eventual independència. En aquest sentit, incidirien en que Catalunya vol exercir un dret democràtic i l'Estat espanyol ho prohibeix, un dret, el d'autodeterminació, al qual molts països europeus s'han acollit per aconseguir l'estatus actual.

Contràriament al que passa a Catalunya, els assistents de totes les Comunitats Catalanes a l'Exterior reunides a Viena van acordar tirar endavant consultes, i només es deixaran de fer en aquells casals que, per manca de capacitat organitzava, els resulti impossible tirar endavant la infraestructura per fer les votacions.


Font: directe.cat
Enllaç notícia original: http://www.directe.cat/article/les-consultes-per-la-independencia-sestenen-per-europa-17038

divendres, 9 d’octubre del 2009

Carta de presentació

Benvolguts lectors,

Us escrivim per informar-vos del fet que un col·lectiu de catalans de Zuric i Argòvia hem creat una comissió per tal d’organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya entre els membres de la comunitat catalana a Suïssa.

Aquest referèndum compta fins ara amb el suport de l’associació oficial organitzadora d’aquestes consultes a Catalunya: decidim.cat i pretén ser un intent seriós de copsar l’opinió dels catalans residents a Suïssa sobre aquest aspecte.

Ens agradaria fer una crida a tots els catalans i catalanes residents a altres cantons de Suïssa per tal de crear una comissió organitzadora dintre de la vostra zona o cantó. Vosaltres seríeu responsables de l’organització d’aquest esdeveniment en la vostra comunitat en el marc d'una subcomissió coordinadora que donaria unitat al projecte.

No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres (suissadecideix@gmail.com) per tal d'afegir-vos a l'organitzacio, o per a obtenir més detalls sobre el referendum així com les dates proposades.

Ens trobem en una primera fase organitzativa i calen tots el suports possibles a causa de l’envergadura de l’obra. Els nostres objectius són els següents:

  1. Aconseguir que els catalans a Suïssa puguem exercir aquest dret democràtic bàsic com és el fet de participar en referèndums i consultes sobre qualsevol tema.
  2. Conscienciar el màxim de gent per tal que la participació sigui el més alta possible.
  3. Que la nostra acció tingui el màxim ressò mediàtic tant a Suïssa com a Catalunya.
  4. Que aquestes consultes s'estenguin a altres comunitats catalanes a l'exterior.

Som conscients de l’elevat grau de compromís amb Catalunya de la comunitat catalana a Suïssa i és per això que creiem que entre tots farem possible la celebració d’aquest referèndum.

Atentament,

Subcomissió coordinadora a Suïssa per a l'organització del referèndum sobre la independència de Catalunya